Heti foglalkozások 2.

Tematikus foglalkozás

A tematikus foglalkozásokon a tanárnők az egészséges életmód témakörével foglalkoztak. Gyűjtőmunka volt kiadva a tanulóknak, hogy nézzenek utána egészséggel kapcsolatos szólásoknak, közmondásoknak. Volt. aki az interneten keresgélt volt, aki a szüleit, nagyszüleit

kérdezte meg és így készült a foglalkozásra. A tanulók bemutatták miket gyűjtöttek, beszéltek

az értelmezésükről. Közösen próbálták megmagyarázni mit is jelentenek.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

Matematika tantárgyi foglalkozáson családi költségvetéssel foglalkoztunk. Csoportokban dolgoztak a tanulók, különböző jövedelemmel rendelkező családok költségvetését tervezték meg. Minden csoport tervezett zsebpénzt a gyermeknek, akik közül volt. aki minden nap elköltötte a pénzét, de volt olyan is, aki takarékoskodott.

Tantárgyi fejlesztés – történelem

Történelemből az ősi magyar társadalom rendszerét ismerték meg a tanulók. Beszéltek a generációk közötti kapcsolatról, előnyeiről, hátrányairól. A tanulók párhuzamot vontak saját példájukkal, mert több családban él több generáció együtt.

Nyelvi foglalkozás – német
Német nyelvi foglalkozáson rövid szöveget dolgoztak fel a tanulók páros munkában. A szöveghez különböző feladattípusok tartoztak, melyek alkalmasak voltak a tanulók lényegkiemelő képességének a globális és részletekre kiterjedő szövegértés fejlesztésére. Mivel a szöveg rövid terjedelmű és viszonylag egyszerű nyelvezetű volt, a párok többsége sikeresen megoldotta a feladatot.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.