Heti foglalkozások 8.

Tematikus foglalkozás

A tematikus foglalkozásokon az Európai Unió volt a téma. Foglalkoztak a zászlóval. meghallgatták a himnuszt. Az tanulók sok mindent tudnak az unióról. A számítógép teremben tartott foglalkozáson a gyerekek az interneten keresgéltek a témával kapcsolatos dolgokat.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

Matematika foglakozáson az előző évek kompetenciamérés feladatainak megoldásával foglalkoztunk. Számítógépen dolgoztak a tanulók. A foglakozás elején néhány feladatot közösen értelmeztünk, frontálisan oldottuk meg. Volt olyan is. hogy a feleletválasztós példáknál a rossz válasz kizárásával kerestük meg a jó megoldást.

Tantárgyi fejlesztés – történelem

Történelem foglalkozáson Mátyás mesékkel foglalkoztak, néhány mesét megnéztek. Beszéltek arról mi lehet a mesék valóságalapja. Beszélgettek arról milyen lehetett az élet Mátyás udvarában. Volt szó a lakomákról, a változatos, egészséges táplálkozásról.

Nyelvi foglalkozás – német

Német nyelvi foglalkozáson a 7-8. osztályosok megismerkedtek néhány a felnőttek által használt nyelvi formával- hanganyag hallgatása közben- és megbeszélték mi a különbség a fiatalok által használt kifejezések között. Az 5-6. osztályosok rövid szöveget dolgoztak fel páros munkában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.