Heti foglalkozások 11.

Tematikus foglalkozás

Tematikus foglakozáson a z Európai Unió volt a téma. Arról beszélgettek, honnan van az Európai Uniónak pénze, és mire költi a pénzt. Az iskolánkban több pályázat megvalósításán dolgozunk és azokat is az unió finanszírozza. így juthatnak el tanulóink ingyen táborokba, kirándulni, eszközöket szerezhetünk be. Közösen felidézték az elözö évek táborozásainak emlékét, néhány régi fényképet is kivetítettek.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozáson a 7-8. osztályosokkal a grafikonokkal foglalkoztunk. Minden évben több grafikonnal kapcsolatos feladat van az országos kompetencia mérés feladatai között, ezért ezek olvasását, elemzését rajzolását gyakoroltuk.

Tantárgyi fejlesztés – történelem

Történelemből a nemzetiségi ellentétek 1848-49-ben volt a téma. A téma feldolgozását azért választotta a nevelő, mert a testvériskoIánk magyar nemzetiségi iskola, a mi iskolánkban pedig német nemzetiségi nyelvoktatás folyik. Beszélgettek a Magyarországi nemzetiségekről. Kiemelten foglalkoztak a magyar és román nemzetiségekkel. Megnézték dián a népviseletüket, egyes szokásaikat.

Nyelvi foglalkozás – német

Németből az egyik csoport a Berlin nevezetességeivel foglalkozott, párbeszédben bemutatták, hogy kémének útbaigazítást németül. Cél volt a szókincsbővítés. és hogy bizonyos szituációkban hogyan tudnak segítséget kérni. A másik németes csoport játékos írásgyakorlatokkal foglalkozott ezzel a helyesírást és a nyelvtani ismereteket fejlesztve.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.