Heti foglalkozások 14.

A tematikus foglalkozáson a Dobrai testvériskolával foglalkoztak ismét. Magyar lakta település, az iskolában magyar nyelven folyik az oktatás, heti 3 órában tanulják a román nyelvet, mint idegen nyelvet. A magyar népszokások megőrzésén dolgoznak, van néptánc csoportjuk, szövőszékük van az iskolában ahol szőnek is, a ballagó nyolcadikosok tablói hímzett alapra készülnek. A tanulók érdeklődve hallgatták a nevelő előadását.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozáson (5-6.osztály) a kompetenciamérés feladatainak megoldásával foglalkoztunk. Az ementor.hu oldalon interneten dolgoztak a tanulók. Egyéni munka, frontális megbeszélés, hibajavítás következett. A foglalkozás utolsó részében sorbarendezésre vonatkozó feladatokat oldottunk meg frontálisan. Mindenki aktív volt, igyekeztek elmagyarázni gondolatmenetüket a többieknek.

Történelem tantárgyi foglalkozáson Életmódváltás és kulturális fejlődés a Horthy korszakban témát dolgozták fel. Szóba került az életszínvonal alakulása, hogyan változott az emberek gondolkodása, hogyan változott a táplálkozás, a sport, az emberek napirendje.

Német nyelvi foglalkozás: Az előző foglalkozáson elkezdett szókincsfejlesztést folytattuk ezen a héten, kicsit másképpen. A “beszél” szó szinonimáit gyűjtöttük össze, mellyel a tanulók kifejezőkészségének fejlesztését tűztük ki célul. A szógyűjtéshez a gyerekek tanulói laptopokat használtak, így az internet segítségével hamar megtalálták a “sagen” szó rokonértelmű szavait. A foglalkozás második részében a gyűjtött szavakkal hiányos szöveget egészítettek ki, s megértették, mennyivel változatosabban, választékosabban fejezhetjük ki magunkat a szinonimák használatával.

A 7-8. osztályosok csoportja a német nyelvi fejlesztő foglalkozáson, az előző órai anyagot folytatták, Ausztria nevezetességeiről beszéltek. Néhány mondattal igyekeztek bemutatni az ország nevezetességeit, amit a kivetítőn láttak. A nevelő kiegészítette a gyerekek mondandóját, javította a kiejtésüket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.