Heti foglalkozások 15.

A tematikus foglalkozáson Mit tudtunk meg Dobráról? Csoportmunkában tablót készítettek a tanulók a Dobrai testvériskoláról. Feladat volt a jelentősebb ünnepek megjelenítése a tablón. Jelentős ünnepük a Mikulás ünnep, amikor a Mikulás szekéren érkezik a gyerekekhez. Felkerült a tablóra a karácsonyi ünnepkör, amit az egyházzal közösen ünnepelnek. Fontos számukra a farsang. Ünneplik március 15-ét. A tanulók aktívan dolgoztak, majd bemutatták egymásnak a tablókat.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozáson (5-6.osztály) szöveges feladatok megoldásával foglalkoztunk. Tulajdonképpen értő olvasással, hiszen a szövegből kell a matematikai problémát felismerni, az adatokat lejegyezni, logikus megoldást keresni. A tanulók csoportban dolgoztak.

Történelem tantárgyi foglalkozáson a globalizáció problémái témát dolgozták fel. Először szómagyarázatot hallgattak meg, majd arról beszéltek hogyan teszik tönkre az emberek a környezetet, hogyan rombolják az egészségüket. Ezekkel a problémákkal mindannyian találkoztak már, sokat hallottak róla a tv-ben, az iskolában. Megfogalmazták mit tehetnek ők, mint gyerekek a környezetvédelemért, hogyan táplálkozzanak, hogy egészségesek legyenek. A tanulók aktívak voltak, mindannyian bekapcsolódtak a beszélgetésbe.

Német nyelvi foglalkozás: Ennek a foglalkozásnak egy másik szócsalád, a “gehen” ige és szinonimái volt a témája. Játékos pantomimmel mutogatták el egymásnak a gyerekek a különböző járásmódokat, amit a többiek – természetesen németül – találtak ki. Írásban folytatódott a játék, ahol dobókockák segítségével alkottak megadott szavakból mondatokat a tanulók. A mondatalkotás során az igeragozás is gyakorlására is sor került.

A 7-8. osztályosok csoportja a német nyelvi fejlesztő foglalkozáson, az előző órai anyaghoz kapcsolódva azt vették, hogyan kérnének útbaigazítást Bécsben. Párbeszéd gyakorlatokat végeztek, szituációs játékokon keresztül gyakorolták a segítségkérést. Néhány gyerek nagyon ügyesen megoldotta a feladatot. A nevelő javította a kiejtésüket, segítette mondatalkotásukat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.