Heti foglalkozások 27.

Tematikus foglalkozás

Tovább folytattuk az UNIÓ-s országok feltérképezését, megismerését.  Szintén ppt. bemutatókat készítettek a gyerekek. Ezúttal Franciaország volt a téma, melyet két órában dolgoztunk fel. Internet használatával tanulmányoztuk az ország földrajzi elhelyezkedését, természetes határait, a szomszédos országokat. Beszéltünk a Csalagútról, amely Nagy-Britanniával köti össze.

Jelentős szerepet vállal a világpolitikában, gazdasága az 5-6. helyen található a világon. Szót ejtettünk a híres francia konyháról és bortermelésről, az idegenforgalomról.

A foglalkozásunkon tovább folytattuk a testvériskolánk megismerését. Tanulmányoztuk a földrajzi elhelyezkedését, a település összetételét  a  nevezetességeit, és a falu nevének eredetét.

PPT. bemutatókat készítettek a gyerekek a megtalált információk segítségével.

Internet segítségével  megismertük az iskola mindennapjait és kulturális életét, programjait. Nagyon érdekelte a gyerekeket, hogy magyar iskolaként hogy tanulnak a gyerekek Dobrán.

A tantárgyi  fejlesztő foglalkozás- matematika.

Matematika kompetenciamérés előző évi feladataiból válogattunk. Feladatlapokat készítettünk. Egyéni munkaformában dolgoztak a tanulók. A megoldásokat közösen megbeszéltük. Mindkét csoportban a matematikai probléma felismerése, matematikai logika alkalmazása volt a feladat. Hangsúlyt fordítottunk a rossz válasz kizárására, a megoldások indoklására. A gyerekek megállapították, ha nem gondolkodnak a beugratós példák megoldása hiába egyszerű, elvétik.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson az ősz témakörrel foglalkoztunk. A tanulók csoportmunkában gyűjtöttek ki rövid szövegekből az időjárásra, az őszi munkákra, az állatok viselkedésére vonatkozó információkat, jellemzőket, majd röviden prezentálták munkájukat. A másik csoportban „Itt lakunk” témával foglalkoztak. A vállalkozóbbak elmondták hol laknak, milyen a házuk, a szobájuk. Képekkel mutatták be a tanulók hol laknak. Ezután képekről feltett kérdésekre válaszoltak a tanulók.

Kocsord, 2018. november 9.

Pajtásné Hatvany Éva

projektmenedzser, szakmai vezető

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.