Heti foglalkozások 30.

Tematikus foglalkozás

Anglia és a brexit: Tovább folytattuk az UNIÓ-s országok megismerését Nagy-Britanniával. Megbeszéltük a brexit jelentését

A gyerekek külön kérésére érintettük az angol futballt és zenét. Ebben a témában voltak a legtájékozottabbak.

A megbeszéltek alapján csoportban dolgoztak a gyerekek, ppt. bemutatókat készítettek internethasználattal. Élvezték a közös munkát, a módszert, amellyel feldolgozták a témát.

PPT-t készítettünk a saját iskolánk, a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskoláról. Bemutattuk az iskolánk mindennapjait, kulturális eseményeit, programjait. Külön kitértünk községünk nevezetességeire.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Arányosság a mindennapokban volt a foglalkozás témája mindkét csoportban. A mindennapi életből, a vásárlásból vettük a példákat egyenes arányosságra és fordított arányosságra. Táblázatokat készítettünk. Szabályt kerestünk. A tanulók aktívak voltak, mindannyian bekapcsolódtak a munkába, mindenki kivette a részét a munkából.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson A 12. foglalkozáson a környezetünkben előforduló jelekkel, szimbólumokkal és azok jelentésével foglalkoztunk a Szó-kincs-tár című kiadványban lévő feladatsorok segítségével. (leggyakoribb közlekedési táblák, csúszásveszély, útbaigazító, tájékoztató jelek, stb.) A másik csoport játékos feladatokkal gyakorolta az anyaghoz tartozó szavakat, névelőket.

Kocsord, 2018. november 30.

Pajtásné Hatvany Éva

projektmenedzser, szakmaivezető

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.