Sport- és szabadidős foglalkozások 2. – Katus Attila

Előadó: Katus Attila

Résztvevők: Az iskola valamennyi tanulója, köztük az

„A” komponens 30 tanulója, „B” komponens 20 tanulója.

Az előadás időtartama: 45 perc

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00056 „Együtt testvérként a Kocsordi Iskolával” pályázat keretében 2018.11.28-án Katus Attila hatszoros világ – és kétszeres Európa bajnok sportoló érkezett hozzánk.

A tanulókkal tornacipőben sokan átöltözve torna ruhába vártuk őt a tornateremben. Rövid köszöntő után máris következtek a tornagyakorlatok. A zenére történő mozgást minden gyerek szívesen, lelkesen végezte. A jól felépített mozgásos gyakorlatok közben Katus Attila több videó-felvételt is készített, melyet nagyon élveztek a gyerekek.

Kellemesen elfáradva ültek le a gyerekek a tornaterem padlójára, és hallgatták a sportoló beszámolóját. Mesélt családjáról, pályájáról, eredményeiről. A saját élethelyzetéből vett példákkal magyarázta az egészséges életmód, a mozgás fontosságát. Beszélt a káros szenvedélyekről, a drog és alkohol káros hatásáról. Bemutatta a helyes testtartást, annak élettani hatását, a rossz tartás következményeit is igyekezett szemléltetni.

Katus Attila sokat beszélt arról a gyerekeknek, hogy legyenek kitartóak, mert kitartó munkával bármit elérhetnek, még akkor is ha hátrányos helyzetből indulnak. A tanulók nagyon élvezték a hasznos és tanulságos foglalkozást.

Kocsord, 2018.11.28.

Pajtásné Hatvany Éva

projektmenedzser- szakmai vezető

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.