Heti foglalkozások 35.

A tematikus foglalkozáson az Uniós országok közül Spanyolország volt a téma. Az eddigiekhez hasonlóan most is ppt bemutatókat készítettek a gyerekek. A virtuális barangolást nagyon élvezik a gyerekek, szívesen dolgoznak számítógépen, szörfölnek az internetet. Nekem is lehetőséget ad a motiválásra. A másik csoport diákjai a partneriskolával foglalkoztak. Megnézték mit találnak az interneten a testvériskoláról, majd rákerestek a a saját iskolájukra, hogy arról mit találnak. Látták, hogy a romániai gyerekek, ha interneten megnézték az iskolát mit látnak. Beszélgettünk arról, milyen színes az iskolákban a diákélet.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Érdekes fejtörőkkel készültünk. Újságokból, internetről szedtünk le feladatokat, rajzos rejtvényeket. A labirintus feladatokból többfélét fénymásoltam, a feladatokat önállóan oldották meg. Szerették a képek közötti eltérések keresését. Ezeket párokban dolgozva oldották meg, majd közösen ellenőriztük. Kerestek kakukktojást, az oda nem illő dolgokat, ezeket meg is kellett indokolni. Ezekkel a feladatokkal a tanulók figyelmét fejlesztettük. Minden tanuló nagyon élvezte ezeket a rejtvényeket, mindannyian aktívak voltak.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson Haustiere – Háziállatokkal fogalkoztak ismét. Az előző foglalkozás folytatása. Körkérdés. Wie viel Tiere habt ihr? Wer hat ein Pferd, eine Katze… Kettenspiel: A gyerekek körben ültek, egymásnak labdát dobva kérdeztek és válaszoltak.  Magst du die Katzen? Ja, ich mag die Katzen… Nein, ich mag die Katzen nicht…….. Was mag dein Hund? Jó hangulatú fogalakozás volt. A másik csoportban a foglalkozás célja a tanulók szókincsének fejlesztése volt játékos formában. Csoportmunkában gyűjtöttek a gyerekek különböző kategóriákhoz főneveket, (ország-, városnevek, személy-, állat-, növénynevek, stb…), amit ismertettek a többiekkel. Ezt követően a számukra már magyarul ismert „Ország, város, …” c. játékot játszottuk természetesen német kategóriákkal és szavakkal: „Stadt. Land, Fluss,…”

2019. január 18.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.