Heti foglalkozások 36.

A tematikus foglalkozáson Spanyolország volt a téma mint UNIÓ-s tagország. Megbeszéltük az ország államformáját, „megismerkedtünk” a királyi családdal. Földrajzi elhelyezkedése lenyűgözte a gyerekeket. Az ország történelméről nem sok előzetes ismerete volt a csoportnak. A legjobban Amerika felfedezése érdekelte őket. A művészet terén El Greco, Picasso, Dali, Gaudi; az irodalomban Cervantes jelentőségét emeltük ki. A futballért rajongó fiúk a Barcelona-ról meséltek. Elkészítettük az ország ppt-jét.

A „B” komponens diákjai a saját iskolájuk bemutatásához anyagot gyűjtöttek. Időrendi sorrendbe raktuk a tanév során megrendezésre kerülő kulturális programok képeit. Az összegyűjtött információk segítségével elkészítettük az iskolánkat és községünket bemutató PPT-t.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Számolási rutin fejlesztése volt a feladat. Eleinte nehezen fedezték fel, hogyan lehet megkönnyíteni a számolást, de a gyakorlás után jól ment. Sokat gyakorolrunk. A foglalkozás végén számolási párbajt rendeztünk, szorzótáblával, összeadással, kivonással. Így döntöttük el, hogy ki a számkirály.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson Az előző foglalkozások témáinak összefoglalása, átismétlése volt a feladat. Csoportokban dolgoztak. Az egyik csoport a háziállatokkal, a másik a téli ünnepekkel a harmadik a családdal foglalkozott. A negyedik a ház és a kert témában dolgozott. A tanulók a foglalkozás végén ügyesen bemutatták a többieknek, mi volt az ő témájuk. A tizennyolcadik foglalkozás a másik csoportban a szókincs és kifejezőkészség fejlesztés jegyében zajlott, mellyel a szótár-használatot is gyakorolhatták a tanulók. Egy igéhez, a sagen (mond) igéhez gyűjtöttünk szinonimákat először magyarul, majd ezeket keresték meseszövegben, illetve kiegészítették újabbakkal a szótár segítségével. A foglalkozás második részében egy szövegbe helyettesítették a sagen igét a megfelelő szinonimákkal.

2019. január 25.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.