Heti foglalkozások 37.

A tematikus foglalkozáson a „A” komponens diákjaival tisztáztuk az önkéntesség fogalmát. A tanulók beszámoltak arról, hogy eddig milyen önkéntes munkát végeztek. Elmesélték, milyen érzés volt másokon segíteni. Csoportmunkában feldolgozták, hogy milyen segítségre szorul, és hogyan tudnának egy fogyatékkal élő ember mindennapjait megkönnyíteni. A munka során folyamatosan fejlődött a csoporttagok közötti együttműködés, tudatosult bennük az egymásra való odafigyelés fontossága. A foglalkozás végére jobban elfogadták a másságot.

Az „B”komponens diákjai az EU országain közül Görögországgal foglalkoztak. Szó volt az olimpiai játékokról. Az ókori görög irodalom kapcsán Homéroszt emeltük ki. A görög szigetvilág nagyon változatos, a türkizkék tenger, mediterrán éghajlat. Szívesen barangoltak az interneten, és készítették el a ppt-ket. Úgy gondolom, jól választottam meg a témát és a módszert is. A gyerekek szívesen vesznek részt a foglalkozásokon, és örömmel dolgoznak.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Kompetenciamérés feladatlapok kitöltése számítógépen, az ementor.hu oldalon. Először közösen dolgoztunk. A feladatot értelmeztük,  a jó választ  igyekeztünk kiválasztani. A tanulók indokoltak, érveltek, vitáztak. Az egyes feladatok megoldásánál a rossz válaszok kizárásával igyekeztünk megoldani a feladatot.  Az óra második részében önállóan dolgoztak, majd kiértékelték a megoldást.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson a téma a– A farsang – Der Fasching

Közeledik a farsangi időszak. A gyerekekkel a farsangról, a jelmezekről, álarcokról beszélgetünk, majd álarcot készítünk.

A hónap utolsó foglalkozását (19), a gehen (megy) ige szinonimáinak gyűjtésével és játékos gyakorlásával töltöttünk. Activity játékkal gyakoroltuk a szinonimákat, egy-egy tanuló bemutatta a különböző mozgásformákat, a többiek pedig kitalálták a rokonértelmű igét. A gyerekek nagyon élvezték a játékot, s így sokkal több igére emlékezetek a foglalkozás végén.

2019. január 31.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.