Előadás: Nehéz szociális helyzetben lévő csoportok – Kiss László

Téma: Nehéz szociális helyzetben lévő csoportról szóló előadás

2019. április 3-án érdekes előadást hallgathattunk Kiss László előadásában. A gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták az érdekes videókkal és kisfilmekkel tarkított előadást.

Az előadását részletes bemutatkozással kezdte. Elmondta, milyen hátránnyal indult az életben, és hogy önerejéből, hogyan érvényesült, hogyan küzdötte fel magát, milyen eredményeket ért el.

A családi és társadalmi környezet elsődleges meghatározója, hogy milyen gondolkodásmóddal, milyen előnyökkel és hátrányokkal, milyen mentális állapotban vághatunk neki a jövőnket építeni. A gyakorta krízishelyzetbe került, hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló családokat és a hajlék nélkül élő embereket, valamint a nélkülözésben élő gyermekek helyzetét, kilátásait és kilátástalanságát lehetőségeit és sokszor önhibájukon kívüli tehetetlenségét mutatta be az előadás, rövidfilm és interaktív beszélgetésen keresztül.

Előadásában Kiss Lászlónak sikerült a gyerekekhez közelebb vinni ezt a számukra még nem olyan könnyen érthető témát. Példákkal magyarázta el, hogy mindenki a saját sorsának irányítója. Fontos a célkitűzés, a legnehezebb helyzetekből is meg kell keresni a kiutat. Több rövid videót mutatott. Nagyon figyelmesen hallgatták a tanulók az előadást, amelyekbe Kiss László őket is bevonta.

Szívesen vettek részt tanulóink az interaktív módon felépített előadáson.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.