Heti foglalkozások 47.

A tematikus foglalkozások:

Az EU-s országok közül Bulgáriával foglalkoztak. Megkeresték a térképen, elmutogatták a határait, a szomszédait. A Fekete-tenger partján fekszik, ami Horvátországéhoz hasonlóan vonzó a turisták számára. Megtekintették internet segítségével a legszebb tájait, és a tanulók elkészítették a bemutatót. Továbbra is szívesen készítik a ppt-ket. Közben szörföznek a neten, amivel sok új információhoz jutnak.

Ezen a foglalkozáson a vallásszabadság volt a téma. Példákat hoztak a gyerekek arra, hogy Magyarországon mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását. Megbeszélték, hogy a vallási alapú diszkrimináció, vagyis a vallási alapon történő hátrányos vagy előnyös megkülönböztetés alapjogot sért. A lelkiismereti szabadságot, a gondolati szabadságot, a hozzá kapcsolódó meggyőződés kialakításának szabadságát és a vallásszabadságot is érintették. A hírekben hallottak, a napi politika is szóba került.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Hányféleképpen?

Ezen a foglalkozáson különböző sorba rendezési feladatokkal foglalkoztak a csoportok. A nagyobbak az esetek egy részét írták le, abból következtettek az összes megoldásra, a kisebbek minden eseményt leírtak. A jobbak ott is megtudták oldani, hogy következtetéssel mondták meg az összes megoldás számát.

A nagyok kiszámolták hányféleképpen lehet kitölteni a lottószelvényt.

A német nyelvi fejlesztő foglalkozáson Der Ostern –A húsvét, Pfingsten – Pünkösdvolt a téma. Ostereier. Zu Ostern bemalen wir Ostereier. A témához kapcsolódó képekről beszéltek, kérdéseket tettek fel egymásnak. A foglalkozás második felében hímes tojásokat festettek.

A másik csoportban a 29. foglalkozáson a képleírást gyakorolták. Tavaszi képekről fogalmaztak meg a gyerekek mondatokat, majd párokban folytatták tovább a munkát. Két képről beszélgettek, melyek között 5 apró eltérés volt, ezeket a „hibákat” kellett a társuk leírása alapján megtalálniuk. Ez a gyakorlat nagyon jól szolgálta a szóbeli kifejezőképesség és a beszédbátorság fejlődését.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.