Heti foglalkozások 51.

A tematikus foglalkozások: Litvánia volt az EU-s országok közül terítéken. A nevelő pároknak különböző feladatot adott. Volt aki a történelmével, volt a ki a földrajzával. volt aki a gazdaságával foglalkozott, arról gyűjtöttel anyagot az interneten. A gyűjtött anyagból összeválogattak néhány fontos dolgot, amit társaiknak is megmutattak.

A foglalkozáson a kisebbségek volt a téma. Plakátot kellett készítsenek a kisebbségek békés egymás mellett éléséről, csoportmunkában. A megbeszélés után minden csoport elkészítette a rajzát. Több rajzon megjelent a cigány kisebbséggel való együttélés. A foglalkozás végén egymásnak bemutatták alkotásaikat, elmondták mit szerettek volna kifejezni.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Számítógépes játékokkal foglalkoztunk. Az év végéhez közeledve a számítógép terembe terveztük a foglalkozást. Az „okosdoboz” feladataival foglalkoztunk az óra első felében, ahol mindenki választhatott évfolyamot, témakört önállóan. Az óra második részében a tanulók által ismert weboldalakon kereshettek játékokat feladatokat a gyerekek.

A foglalkozás célja az IKT eszköz tanulási célra használata, a játszva tanulás- ez mindenképpen teljesült. Jó hangulatú foglalkozás volt, a gyerekek nagyon szeretik a számítógépes foglalkozásokat.

A német nyelvi fejlesztő Die Uhrzeiten – Időkifejezések a Der Tagesablauf – A napirend volt a téma. Wie läuft dein Tag ab? Hogyan zajlik neked egy napod? Napirend készítése a kérdések segítségével volt a feladat. Um wie viel Uhr stehst du auf? Was isst du zum Frühstück? Wann fährst du zur Schule? Treibst du Sport? usw. Minden gyerek elkészítette a saját napirendjét, majd közösen készítettek egy ideális napirendi beosztást.

A másik csoportnál a 33. foglalkozás célja a kreatív írás gyakorlása illetve az írásképesség fejlesztése volt. A tanulók már ismerik az „Elfchen” versformát, ezért az előző foglalkozáson feldolgozott Grimm meséhez kapcsolódó kis vers írásával próbálkoztak páros munkában. A költemények elkészítése után minden pár előadta a többieknek, majd illusztrációt készítettek hozzá. Jó hangulatú foglalkozás volt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.