Heti foglalkozások 52.

A tematikus foglalkozások: Írország volt a téma. Több gyerek rokona kint dolgozik, ők meséltek az országról. Majd a tanárnő az ír sztepptáncról mutatott videófelvételt a gyerekeknek.  A gyerekek kipróbálták, hogyan tudják utánozni a táncot. Ezután a nevelő által készített PPt-t nézték meg. Jó hangulatú foglalkozás volt.

A másik csoport a foglalkozáson beszélgetett, a társadalmi normákról, az elvárásokról. Szóba kerültek az illemszabályok is.   A tanulók több illemszabályt mondtak, megbeszélték a helyes viselkedés szabályait pl. köszönés, étkezés, utazás, email írás, sms-s írás. A nevelő szituációkat vázolt fel, és a tanulóknak kellett a helyes viselkedési szabályokat megfogalmazni. Nagyon tetszett a gyerekeknek a foglalkozás, aktívak voltak.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika:. Az „Okosdoboz” feladatainak megoldása számítógépen volt a feladat. Foglalkoztunk a kompetenciamérés feladatainak a megoldásával is. Ez a program a kiértékelés után jelzi hol hibás a válasz, azt közösen megnéztük, megbeszéltük. Önállóan dolgoztak a tanulók, kiértékelte a gép a feladatmegoldást, majd önellenőrzés, frontális megbeszélés következett. A számítógépen mindig nagyon szívesen dolgoznak a gyerekek.  Hamar eltelt az idő.

A német nyelvi Napirend. Leírások párosítása a képekkel. Csoportokat alkottak. Az egyik csoport kérdezett a másik válaszolt. Jól ment a párbeszédes feldolgozás. Elkészítették a tanuló hétköznapjához a napirendet, majd a hétvégéhez. Aztán elkészítették egy anyuka, és egy apuka napirendjét is. (Napirend készítése a kérdések segítségével. Um wie viel Uhr stehst du auf? Was isst du zum Frühstück? Wann fährst du zur Schule? Treibst du Sport?)

A másik csoportnál a  34. foglalkozás témája továbbra is az előző foglalkozáson megismert Grimm mese volt. Stationenarbeit formájában hármas csoportokban dolgoztak a gyerekek. A négy különböző állomáson a meséhez kapcsolódó játékos, érdekes feladatokat oldottak meg a csoportok. Ez a munkaforma nagyon tetszett a gyerekeknek, élvezték a közös munkát.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.