Heti foglalkozások 53.

A tematikus foglalkozások: Az EU-s országok közül Dánia volt a téma. A gyerekek otthon nézelődtek az interneten tájékozódtak. A foglalkozáson elmesélték mit találtak, mit tudtak meg az országról. Ezután megnézték a tanárnő által elkészített ppt-t. Ezután állításokat mondott a tanárnő Dániáról, és el kellett döntsék a gyerekek, hogy igaz-e, vagy hamis. Jó hangulatú foglalkozás volt.

foglalkozáson beszélgettek a társadalmi normákról, olyan magatartási szabályokról, amelyek betartása fontos. A gyerekek csoportban dolgoztak, a legfontosabb szabályokat,  illemszabályokat kellett megfogalmazzák, felírták a tablóra és hozzá rajzokat készítettek. Az egyik csoport a tízparancsolatot írta fel, mely szintén fontos elvárásokat szabályokat fogalmaz meg. Az elkészült munkákat aztán a csoportok bemutatták egymásnak.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozás- matematika: Okosdoboz feladatainak megoldásával, számítógépes játékokkal foglalkoztunk.  A tanulók egymásnak bemutatták milyen játékokkal szeretnek játszani, mely oldalakon találhatók játékok. Volt tanuló aki  Puzzle-zni szeret, de volt aki  versenyfeladatokat szeret nézegetni, megoldani. Azt is megnéztük , hogy ezek megoldásai hol találhatók.  .

Internethasználat, önálló munka, kiértékelés, önellenőrzés valósult meg a foglalkozáson.

A német nyelvi foglalkozáson a téma a Nyár-Sommer. Csoportban dolgoztak a gyerekek. A nyárról készítettek tablót, ami rajzos szótár volt, hiszen lerajzolták ami a nyárhoz kapcsolódik és szavakat, mondatokat írtak oda. Minden tablón volt fürdőzés- strandolás, nyaralás a nagymamánál, de volt olyan csoport aki táborozást, biciklizést is rajzolt. Az elkészült tablókat bemutatták a csoportok, majd kirakták a tanteremben.

A másik csoportnál a 35. foglalkozás a játék jegyében telt. A gyerekek 3 illetve 4 fős csoportokban különböző társasjátékokat játszottak, illetve kívánságuk szerint a tanév során megismert dalokat, verseket, játékokat és témákat elevenítettünk fel. A foglalkozás végén beszélgettek arról, kinek milyen tervei vannak a nyári szünetre és minden gyerek készített egy kis „Meine Ferienpläne” tablót. Szeptemberben, ha lesz lehetőségünk, megnézzük, kinek mit sikerült megvalósítani a tervekből.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.