Előadás: Nemzetközi együttműködések jelentősége

2019. október 2-án Buga Mihály újságíró, rekreációs szakember, szerkesztő előadásán vehettünk részt. Az előadás előtti napokban beszélgettünk arról, ki jön hozzánk. A gyerekek érdeklődéssel várták az előadót.

Érdekesen mesélt az előadó az ötvenes évekről a  hidegháború időszakáról. A szocialista és a kapitalista országok ellentéteiről, politikai és gazdasági nehézségekről is beszélgettek. A hatvanas években elindult egy gazdasági növekedés. A hetvenes években több ország csatlakozott a „hatokhoz”. Dánia, Írország és Nagy-Britannia. 1989 a rendszerváltás éve. Egyre több ország csatlakozik az unióhoz. Az unió tagállamai: jelenleg 28 ország. Az együttműködés formái az uniós országok között: gazdasági, politikai, egészségügyi, oktatási, stb. Nemzetközi szervezetek: ENSZ, NATO, Visegrádi négyek. Ezek jelentősége az országok közötti kapcsolatokban. Ezeket a témákat is érintette az előadó.

Interaktív előadás volt, az előadó kérdezte a gyerekeket, mit tudnak az egyes témákról. Néhány tanuló egész tájékozott volt a témában a híradókból, tanulmányaikból.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.