Társadalmi felelősségvállalás 8.

ÖKO programok túrázás- kerékpártúra

Időpont 2019.09.20.

Résztvevők: az iskola valamennyi tanulója, köztük az „A” komponens tanulói

Kísérők  Bakosné Felföldi Anikó és  Pajtásné Hatvany Éva

A tanulóknak kerékpártúrát szerveztünk. Az iskola valamennyi osztálya kihasználta a jó idő kínálta lehetőséget. A pályázatban résztvevő tanulók útvonala az iskolától a Sándor tanya irányába, majd a körgátra felhajtva a zsilipnél megpihenve, majd ugyanezen az úton vissza az iskolához.

A túrát komoly előkészületek előzték meg. Felmértük kinek van kerékpárja, akinek nincs annak az iskola kerékpárjai közül adtunk. A karbantartókkal megbeszéltük, hogy műszakilag átnézik a kerékpárokat, és beállítják az üléseket a gyermekekhez.

A túra előtti napokon beszélgettünk a kerékpározás szabályairól, a védőfelszerelésekről, hogy vigyázzunk egymásra. Beszélgettünk a túrázás szabályairól. Nem szabad szemetelni, a növényeket letépni, élőlényeket megzavarni.

A védősisakot, a láthatósági mellényt kiosztottuk a tanulóknak. A hátizsákjában mindenki hozott egy kis ennivalót, és innivalót. A tanulók a túra során sok fotót készítettek telefonjaikkal.  Délutáni órákban indult a túra, délutánra érkeztünk vissza. Az út során többször tartottunk rövid pihenőt, a zsilipnél hosszabban megpihentünk. A megállóknál ügyeltünk arra, hogy senki ne szemeteljen, a szemetét mindenki magával vitte.

Kellemesen elfáradva érkeztünk haza.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.