Heti foglalkozások 69.

Tematikus foglalkozás

Tisztáztuk az egyenlőség és az egyenlőtlenség fogalmát. Megbeszéltük, hogy milyen típusai vannak. Példákat gyűjtöttünk a társadalmi egyenlőtlenségre. Vitát indítottunk arról, hogy mi az elfogadható egyenlőtlenség mértéke. A Karácsonyi ünnep kapcsán beszélgettünk az egyenlőségről. Szóba került az önkéntesség is. A tanulóknak sok ismerete volt a témában. Az ünneppel kapcsolatban mindenki hallott az önkéntességről.

A”B” csoport témája az EU, ezen belül Görögország. A görög mitológia  kapcsán elmondták mit tanultuk történelemből, majd filmnézéssel folytattuk. Az Odüsszeiat néztük meg.

Tantárgyi fejlesztő foglalkozások: matematika.

Szöveges feladatok megoldása (1), matematikai probléma megfogalmazása volt a téma a foglalkozáson. A szövegeket úgy alakítottam, hogy a Mikulással, a karácsonnyal, az ünnepi készülődéssel legyen kapcsolatban. Volt versenyfeladat is, és érdekes fejtörők. A tanulók aktívak voltak, az ünnepi hangulatban hamar eltelt az idő.

A német nyelvi foglalkozáson Karácsony Ünneplése nálunk és más országokban volt a téma. Elmesélték hogyan szoktak ünnepelni otthon családjaikkal a tanulók. Próbáltuk németül megfogalmazni a mondatokat, majd leírtuk azokat. A foglakozás végén párbeszédeket alkottak, kérdéseket tettek fel, a leírt mondatok segítségével igyekeztek válaszolni azokra. Karácsonyi dalokat, verseket hallgattunk.

A hónap harmadik foglalkozásán a tanulók által már ismert és új karácsonyi dalokat, verseket hallgattunk, olvastunk és énekeltünk. Megismertük a „Stille Nacht” c. dal rövid történetét is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.